Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Çelenk çörek
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar  un, tuz
İçine; Haşhaş ezmesi, sıvıyağ
Yapılışı; Süt, sıvıyağ, su ve yumurtayı kabımıza koyup, karıştırıyoruz. Maya, şeker, tuz ilave ederek elimizle karıştırıp, un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Üstüne  nemli bir  bez örterek , 1 saate yakın mayalıyoruz. Sonra geniş bir yerde hamuru oklava ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Sıvıyağla incelttiğimiz haşhaşı her yerine yayıyoruz ve rulo yapıyoruz. Uzunlamasına üstünden doğru tam ortadan, kesiyoruz. Resimdeki gibi  iki parçayı  birbirine  dolayarak uçlarını birleştiriyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz.

Cevizli, tatlı çörek yapmak isterseniz, iç harcını dövülmüş ceviz,1 çay bardağı  tahin 2,3 kaşık şekerle hazırlayabilirsiniz. Hamuru açınca eritilmiş tereyağı sürüp, cevizli içi yayarak aynı şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
çelenk çörek