Patatesli
Börek
Malzemeler
Un, tuz, su
Yumurta sarısı(üstüne)
İçine;
Haşlanmış patates
1 soğan, salça
Tuz, pulbiber, karabiber,nane
Sıvıyağ
Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp,
rendeliyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ koyup, soğanı kavuruyoruz. Salça ve patatesleri ilave ediyoruz. Baharatlarını
ekleyip, karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. İstediğimiz miktarda unla hamurumuzu
yoğuruyoruz. Elma büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Oklava ile un serperek,
yufka gibi açabildiğimiz kadar açıyoruz. Fırça ile yufkayı yağladıktan sonra,
her yerine iç harcını yayıp, rulo yapıyoruz.
3 parmak genişliğinde kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı
sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kolay ve lezzetli bir açma
börek tarifi. J Afiyet olsun…
![]() |
patatesli börek |