Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Patatesli Börek
Malzemeler
Un, tuz, su
 Yumurta sarısı(üstüne)
İçine; Haşlanmış patates
1 soğan, salça
Tuz, pulbiber, karabiber,nane
Sıvıyağ

Yapılışı;  Patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ koyup, soğanı kavuruyoruz. Salça  ve patatesleri ilave ediyoruz. Baharatlarını ekleyip, karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.   İstediğimiz miktarda unla hamurumuzu yoğuruyoruz. Elma büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Oklava ile un serperek, yufka gibi açabildiğimiz kadar açıyoruz. Fırça ile yufkayı yağladıktan sonra, her yerine iç harcını yayıp, rulo yapıyoruz.  3 parmak genişliğinde kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kolay ve lezzetli bir açma börek  tarifi. J Afiyet olsun… 
patatesli börek