Tencerede
Üzümlü Kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay fincanı yoğurt
1 çay fincanı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1yemek kaşığı kuru üzüm
2 y.k kakao
1 paket k.tozu, vanilya
1-1,5 su bardağı kadar un
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri 3,4 dakika çırpıyoruz. Yoğurt, sıvıyağ
ekleyip tekrar çırpıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek,
çırpıyoruz. Klasik kek kıvamına geldiğinde, kakaoyu ekleyip, karıştırıyoruz. En
son üzüm ve suyu ilave ederek, keki fazla söndürmeden şöyle bir karıştırıp,
yağlanmış ve unlanmış, herhangi gibi bir teflon tencereye döküyoruz. Aygazın
orta gözünde, en kısık derecede yaklaşık olarak 30-35 dk. pişiriyoruz.
Tencerenin genişliği, kalınlığı pişme süresini değiştirebilir. İlk 25 dakikadan
sonra kek kabardıysa, kürdanla kontrol edebilirsiniz. Aslında tencerede kek
yapımı fikri, çok hoşuma gitmişti. İlk defa denedim. Güzel bir fikir bence. Fırını aç, kapa ,aman yanmasın telaşı yok. Ülkemizin
de elektrik fiyatlarını düşünürsek, aygazda pişmesi bir bakıma ekonomik
sayılır. O zaman denemeye değer diyorum. Afiyet olsun..
![]() |
tencerede kek |