Cevizli kete
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ilik su
1 çay kaşığı şeker
1 kaşık kurumaya
3 yemek kaşığı tereyağı, tuz, un
İçi için;1 su bardağı ceviz, 2 kaşık tereyağ
1 çay bardağı un,
Üstüne; 1 yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı; Bir kaba ılık süt ve suyu alıyoruz. Tereyağ , tuz, şeker, mayayı ekliyoruz. Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Diğer yandan tereyağıyla unu kavuruyoruz. Cevizide ekleyip, bir iki kere çevirip, altını kapıyoruz. Hamurdan ceviz kadar parça alıp fincan tabağı kadar açıyoruz. İçini koyup, kenarlarından toplayarak, kapıyoruz. Elimizle biraz bastırıp düzlüyoruz. Tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz. 200 derecede pişiriyoruz.