Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Yassı kadayıf  tatlısı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: 3 yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu

Yapılışı: Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta su, şeker, maya ve sütü çırpıyoruz. Un ekleyerek karıştırıyoruz. Kek kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. 15-20 dk kadar bekletiyoruz. Sonra ısıtılmış teflon tavaya kaşıkla döküyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde olmalı. Hamur göz göz olacak, çevirmeden tek tarafını pişireceğiz. Bütün kadayıflar piştikten sonra , aynı yumurtalı ekmek gibi her tarafını yumurtaya bulayıp yağda ön ve arkasını kızartıyoruz. Kadayıfları yağdan alıp hemen  soğumuş şerbetin içine atıyoruz. Afiyet olsun.