Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Köfteli patates dolması

Malzemeler
10 tane küçük boy patates
200 gr. Kıyma
3,4 diş sarımsak, baharatlar
Bayat ekmek içi, tuz
1 yumurta


Yapılışı ; Öncelikle kıymamızı bütün malzemelerini  katıp, yoğuruyoruz. Sonra patatesleri soyup, ortasını boyuna doğru, oyacakla çıkarıyoruz. Bütün patateslerin içini, köfte ile dolduruyoruz. Sonra bıçakla, patatesleri tepesinden kesiyoruz. Tepsiye dizip, patatesin çıkarttığımız içlerini ve doldurduklarımızı baharatlıyoruz. Fırına koyuyoruz.200 derecede pişerken, 20 dk. sonra patateslerin kestiğimiz yerleri açılıyor. Biz biraz daha ağzını açıyoruz, köfteleride kızarsın diye. Ben bu arada kalan köfteleride yanına dizdim, köfte şekli verip. Tekrar fırına koyup, köftelerde kızarana kadar pişiriyoruz. Köfte patatesi  sevmeyen azdır sanırım. Lezzeti tartışılmaz ama, ben misafirim için görsel olarak daha güzel olsun istedim. Bu da bir alternatif olsun. Deneyenlere afiyetler olsun…