Köfteli patates dolması
Malzemeler
10 tane küçük boy patates
200 gr. Kıyma
3,4 diş sarımsak, baharatlar
Bayat ekmek içi, tuz
1 yumurta
Yapılışı ; Öncelikle kıymamızı bütün malzemelerini katıp, yoğuruyoruz. Sonra patatesleri soyup, ortasını boyuna doğru, oyacakla çıkarıyoruz. Bütün patateslerin içini, köfte ile dolduruyoruz. Sonra bıçakla, patatesleri tepesinden kesiyoruz. Tepsiye dizip, patatesin çıkarttığımız içlerini ve doldurduklarımızı baharatlıyoruz. Fırına koyuyoruz.200 derecede pişerken, 20 dk. sonra patateslerin kestiğimiz yerleri açılıyor. Biz biraz daha ağzını açıyoruz, köfteleride kızarsın diye. Ben bu arada kalan köfteleride yanına dizdim, köfte şekli verip. Tekrar fırına koyup, köftelerde kızarana kadar pişiriyoruz. Köfte patatesi sevmeyen azdır sanırım. Lezzeti tartışılmaz ama, ben misafirim için görsel olarak daha güzel olsun istedim. Bu da bir alternatif olsun. Deneyenlere afiyetler olsun…