Kesme makarna çorbası
Malzemeler
Kesme makarna veya erişte
Yeşil mercimek(haşlanmış)
Sıvıyağ
Salça , karabiber, nane, pulbiber
Yapılışı ; Tencerede yağla salçamızı kavuruyoruz. Sonra su ekliyoruz. Su kaynayınca önceden biraz haşladığımız yeşil mercimeğimizi, kesme makarnamızı tencereye atıyoruz. Makarnası pişince baharatlarını, tuzunu atıp kapatıyoruz.
Ben bu tarifte kullanmadım, ama haşlanmış barbunya ile yapılırsa daha da güzel oluyor.
Kesme makarna; Kesme makarna yapmak istiyorsanız, bir kase un, 1 yumurta, tuz ile bir bezelik hamur yapalım. Biraz sert bir hamur yoğuralım. Oklava ile unlayıp yufka gibi açalım. ister uzun olarak, ister kare olarak keselim. Un serpip bir tepsiye koyalım. Artan makarnayı kurutup daha sonra kullanabiliriz.