Tepsi mantısı
Malzemeler
Un, tuz, su ve yumurta
İçine; kıyma, karabiber, tuz
Yapılışı; Hamuru tüm malzemeler ve su ile yoğuruyoruz. Sonra oklava ile mantı hamurunu açıyoruz. Kare şeklinde kesip ortalarına kıymasını koyuyoruz. Güzelce resimdeki gibi kapatıyoruz. Sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. Aygazda tepsiyi döndürerek ön ve arkalarını pişiriyoruz. Güzel kızarması lazım ama isterseniz fırındada kızartabilirsiniz. Fakat lezzet olarak aygazı öneririm.
Şimdi kızaran mantıların üzerini çok az geçecek kadar kaynar suyu döküp, karabiber,1 kaşık tereyağı ve arzuya göre 1 adet tavuk bulyon atıyoruz. 8,10 dakika kadar pişiriyoruz.
Aslında et suyu kullanırız bu mantıda. Eğer yok ise bulyon koyabilirsiniz.