Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

İçli köfte
Malzemeler:
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un 1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr  kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı: Soğanları yağda iyice kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip, kavuruyoruz. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatlarını, tuzunu, ceviz ve maydanozunu ekleyip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bulguru 1 bardak soğuk suyla ıslatıyoruz. Bulgur suyunu çekince irmik, salça, baharat ve tuzunu ekleyip, yavaş yavaş su ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Sonra unu ekleyerek hamur dağılmayacak kıvama gelene kadar 5-10dk yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, başparmağımızı ara sıra su ile ıslayarak köftemizi açıyoruz. İçini doldurup kapatıyoruz. Daha sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz.