MISIR EKMEĞİ
Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Yapılışı: Bir kaba mısır unu koyuyoruz. Ortasına diğer tüm malzemeleri koyup, yavaş yavaş su ekleyerek kek hamurundan çok az sert olacak şekilde hazırlıyoruz. Teflon tavada bir tatlı kaşığı tereyağını iyice kızdırıp, hamurumuzu tavaya yayıyoruz. Kısık ateşte iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra mısır ekmeğini düz bir tencere kapağına aktarıp tavada çok az daha tereyağını eritip ekmeğimizin öbür tarafını da pişiriyoruz. Dışı kıtır içi yumuşacık çok kolay bir lezzet.