Köstebek pasta
Malzemeler
4 yumurta
2 fincan şeker
1 fincan süt
2 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu, vanilya
1 su bardağı un
İçi için; Kremşanti, süt, çikolata sosu
Çikolata sosunun yarısını hazırlasanız, yeterli olur.
Yapılışı ; Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ekleyip karıştırıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ekleyerek, çırpıyoruz. Unu hamurun kıvamına göre azaltabilir veya artırabiliriz. Normal kek hamurlarından biraz daha yumuşak olmalı. Kakaoyu da ekleyip, çırpıyoruz. Yağlanmış düz bir fırın kabına döküyoruz. Kek kalın olmamalı. 200 derecede pişiriyoruz. Soğuyunca bardakla yuvarlaklar çıkarıyoruz. Kekin kalan kenarlarını robotta çekiyoruz.
Keklerimizin üstüne önce çikolata sosunu sürüyoruz, sonra kremşantiyi sürüyoruz. Robotta çektiğimiz kekle üstünü kapatıyoruz. Afiyet olsun..