Şeker pare
Malzemeler:
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı irmik
1 yumurta( sarısı üstüne)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar un, fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su, 1 kaşık limon suyu
Şerbeti kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika pişirip ocaktan almadan bir dakika önce limon ekliyoruz.
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz. Hamura istediğimiz şekli verip, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısını sürüp, ortalarına fındık koyuyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Şekerpareler sıcakken ılık şerbeti döküyoruz.