Sucuklu yumurtalı pide
Malzemeler
Un, tuz, maya, su
İçi için; Sucuk, 2 yumurta
Kaşar peynir(rendelenmiş)
Tereyağ
Yapılışı ; Hamurumuzu ılık suda erittiğimiz mayayı ve tuzu ekleyerek yoğurup, yarım saat kadar mayalandırıyoruz .Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezeleri unlu tezgahta, merdaneyle açıyoruz. Yarım cm. kalınlığında, yarısını yuvarlak, yarısını uzun açıyoruz. Kenarlarını birer sıra kıvırıyoruz. Önce sucukları diziyoruz, sonra kaşar peyniri yayıyoruz. Uzun pidelere önce bir yumurtayı kırıp, çatalla tam karıştırmadan pideye yayıyoruz. Üstüne kaşar peyniri yayıyoruz. Bir pideye bir yumurta yetiyor. 250 derece ısıtılmış fırında hızlı pişiriyoruz. Yüksek ısıda pişmesi, pidenin kuru olmasını önlüyor. Fırından çıkınca hemen pidelerimize tereyağı sürüyoruz. afiyet olsun...