Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Sucuklu yumurtalı pide

Malzemeler
Un, tuz, maya, su

İçi için; Sucuk, 2 yumurta
Kaşar peynir(rendelenmiş)
Tereyağ 

Yapılışı ;  Hamurumuzu ılık suda erittiğimiz mayayı ve   tuzu ekleyerek   yoğurup, yarım saat kadar mayalandırıyoruz .Mayalandıktan  sonra  mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezeleri unlu tezgahta, merdaneyle açıyoruz. Yarım cm. kalınlığında,  yarısını yuvarlak, yarısını uzun açıyoruz. Kenarlarını birer sıra kıvırıyoruz.  Önce sucukları diziyoruz, sonra kaşar peyniri yayıyoruz. Uzun pidelere önce bir yumurtayı kırıp, çatalla tam karıştırmadan pideye yayıyoruz. Üstüne kaşar peyniri yayıyoruz. Bir pideye bir yumurta yetiyor. 250 derece ısıtılmış fırında hızlı pişiriyoruz. Yüksek  ısıda pişmesi, pidenin kuru olmasını önlüyor.  Fırından çıkınca hemen pidelerimize tereyağı sürüyoruz. afiyet olsun...