Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Yoğurtlu mantı
Malzemeler
Un, tuz, su
1 yumurta
İçi için; Kıyma, soğan, karabiber
Sosu için; Yoğurt,
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça, tereyağ
Yapılışı;
Unu bir kaba boşaltıyoruz. Ortasına tuz, su ve yumurtayı  ekliyoruz. Daha sonra hamuru yoğuruyoruz.

Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz ve iç harcını yapmaya başlıyoruz. Kıymanın üzerine soğan rendeliyoruz ve tuzu, karabiberi ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra dinlenen hamurumuzu  bezeler haline getiriyoruz. Hazırladığımız bezeleri 1-2mm kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamuru  küçük kareler şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz karelerin içine uygun büyüklükte kıymalı harçla dolduruyoruz ve resimde görüldüğü gibi, dört taraflı  kapatıyoruz. Kapattığımız mantıları tuzlu suda haşlıyoruz. Üzerine 1 kaşık tereyağını eritip gezdiriyoruz.  Sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Mantıların üzerine tereyağıyla salça sos yapıp döküyoruz. Afiyetle yiyoruz.(J)