Kulaklı Mantı
Malzemeler
Un, tuz, su
2 yumurta
İçine; Kıyma, karabiber, tuz
Sosu için; Sarımsaklı yoğurt,
Salçalı sos
Yapılışı; Bir kaba 3,4 su bardağı kadar unu koyuyoruz. Ortasını açıp, yumurtayı ve tuzunu ekliyoruz. Yavaş yavaş su ilave ederek, hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamuru bezelere bölüp, her bezeyi yufka gibi açıyoruz. Sonra bıçakla kare olarak kesip, kıymasını yerleştiriyoruz. Üçgen şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarını iyice kapatmalı, çünkü pişirirken açılmasın. Kapattığımız mantıları unlu tepsiye diziyoruz. Geniş ve derin tencerede pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine, tereyağını kızdırıp, döküyoruz. Sarımsaklı yoğurdu. Üstüne pulbiber ve naneli salça sosunu, döküyoruz.
Eğer açıp, hemen pişirmeyecekseniz, dizdiğiniz tepsi ile 8,10 dk. fırına koyabilirsiniz. Bir kaba alırsınız, akşamda pişirirsiniz. Mantılarınız, yapışıp, kendini salmaz. İsterseniz, poşetleyip dondurucuda da saklayabilirsiniz böylece..