Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Yaprak sarması
Malzemeler:
Haşlanmış yaprak
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane, pul biber, karabiber
Maydanoz

 Yapılışı: Önce soğanları kavuruyoruz. Soğanların içine pirinç ve domates salçası ekleyip tekrar kavuruyoruz. Daha sonra yarım su bardağı sıcak su koyup kavurmaya devam ediyoruz. Pirinç  suyunu çekince nane, pul biber, karabiber,  ve maydanozu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.  Harcımızı  iyice karıştırıp yapraklarımızı sarıyoruz. Dolmalarımızı tencereye düzenli bir şekilde diziyoruz.  Dolmalarımızın üzerine çıkmayacak şekilde su ekliyoruz. Gerekirse su ilave edebiliriz. Ocağın altını kapatıp, dolmaların üzerine yağ gezdiriyoruz.