Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

REVANİ TATLISI
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1,5 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu, vanilya, un
1 miktar dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Yapılışı: şerbeti kaynamaya başlayınca, kısık ateşte koyu kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. Altını kapatmadan önce limonunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Bir kapta yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Yağını ekliyoruz. Sonra irmik ve vanilya ekliyoruz. Hafif çırpıyoruz. Kabartma tozu ve unu eleyerek azar azar ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kek hamurundan daha sert, az akışkan olmalı. Cevizi ilave edip, kaşıkla şöyle bir karıştırıp tepsiye yayıyoruz. 180 derece fırında iyice kızartıyoruz.
Kekimiz pişince fırından çıkarıp bir çay bardağı soğuk suyu kekin üzerine hemen döküyoruz.

Arkasından ılık şerbeti de döküyoruz.