Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Etli ekmek
Malzemeler
Un, tuz, su
İçi için: Kıyma
1 küçük soğan, domates(rendelenmiş)
1 yumurta
Karabiber, tuz
Sıvıyağ
Yapılışı
Bir kapta hamurumuzu yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz. Sonra bir kaba kıyma ve diğer malzemeleri koyup, karıştırıyoruz. Biraz su ekleyip hamura,  yayabileceğimiz kıvamda ayarlıyoruz. Tavamızı ısıtıyoruz. Hamurdan  ceviz kadar beze alıp oklavayla unlayıp, açıyoruz. Bir yarısına kıymalı harcımızı koyup, kapatıyoruz. Tavaya koyuyoruz. Kızarmadan öbür yüzünü çeviriyoruz. Ekmeğin altı pişince üstüne fırçayla yağ sürüp, diğer tarafını pişiriyoruz. Bu yüzünüde yağlayıp pişince alıyoruz.

En sevdiğim hamur işi diyebilirim. Mutlaka deneyin diyorum. Afiyetle yiyin.