Kıymalı patatesli börek
Malzemeler
1 kg yufka
1 kase yoğurt, 1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için; 1 tane patates
200 gr kıyma
Maydonoz, pulbiber, tuz
Yapılışı
Patatesi rendeliyoruz. Teflon tavaya yağ da kızartıyoruz. Patatesler biraz kızarmaya başlayınca, kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma kavrulunca tuzunu, biberini, maydonozu ekleyip altını kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı seriyoruz. Yoğurt, yumurta, sıvıyağla hazırladığımız karışımdan yufkaya sürüyoruz.3. yufkaya kıymalı harcımızı yayıyoruz. Diğer yufkaları aynı şekilde yerleştiriyoruz. En üste kalan yoğurtlu karışımı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.