Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kıymalı patatesli börek

Malzemeler
1 kg yufka
1 kase yoğurt, 1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için; 1 tane patates
200 gr kıyma
Maydonoz, pulbiber, tuz

Yapılışı

Patatesi rendeliyoruz. Teflon tavaya yağ da kızartıyoruz. Patatesler biraz kızarmaya başlayınca, kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma kavrulunca tuzunu, biberini, maydonozu ekleyip altını  kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı seriyoruz. Yoğurt, yumurta, sıvıyağla hazırladığımız karışımdan   yufkaya sürüyoruz.3. yufkaya kıymalı harcımızı yayıyoruz. Diğer yufkaları aynı şekilde yerleştiriyoruz. En üste kalan yoğurtlu karışımı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.