Lahmacun
Malzemeler
Un, tuz, su, maya
İçi için; 300 gr kıyma, su
2 domates
4,5 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı salça, pulbiber, tuz
4,5 diş sarımsak
Yapılışı
Önce hamurumuzu tüm malzemeleri katıp , yoğuruyoruz. Mayalanması için yarım saat bekletiyoruz. Bu arada içimizi hazırlayalım. Robota kabukları soyulmuş domatesi, biberi salçayı, sarımsakları atıp çekiyoruz. Kıymayı, tuz ve baharatını, birazda su ekleyerek hepsini bir iki kere çekip hazırlıyoruz. Hamurdan bir parça alıp, oklava ile çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Hamuru tavaya yerleştirip hızlıca harcını yayıyoruz. Altı pişince bir tepsiye alıp, üstünü poşetle kapatıyoruz . Piştikçe lahmacunları üst üste koyuyoruz. Sonra oturup, buz gibi bir ayranla yiyoruz. Şimdiden afiyet olsun.