Çiğ börek
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar su
İçi için:
200 gr kıyma, 1 küçük soğan
Tuz, pul biber, karabiber
1 çay bardağına yakın su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı:
Unu bir kaba koyuyoruz. Ortasına tüm malzemeleri koyup azar azar suyunu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmayacak sertlikte olmalı. Hamuru 30dk nemli bezle örtüp dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta kıymayı soğan, tuz, karabiber, pul biber ile su ilave ederek cıvık bir kıvamda(lahmacun harcı gibi) ayarlıyoruz.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Unlu tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şekilde tabak büyüklüğünde açıyoruz. Hamurun yarısına malzemesinden bir kaşık yayıyoruz ve kapatıyoruz. Bol kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
Çiğ börekleri hemen kızartıp, sonrasında kağıt havlu üzerinde yağını süzdürürsek daha iyi olur.